Tancar
Què és el Parc?

Aquest parc públic, un consorci entre l’ajuntament de Cerdanyola i la Generalitat, el coneixem com a Parc de l’Alba en referència al nom del sincrotró.

Promovem també l'àrea empresarial com a Barcelona Synchrotron Park, un nom que utilitza a la vegada la formidable potència de la marca Barcelona i l’element central i emblemàtic d’aquest parc, que és el l'instal·lació del sincrotró ALBA.

L’objectiu d’aquesta iniciativa pública és promoure la innovació científica, la cohesió ciutadana i la sostenibilitat del medi natural. Està situada al centre de la Regió Metropolitana de Barcelona, a la ciutat de Cerdanyola.On trobar-nos

Contacte: consorci@parcdelalba.cat

T. +34 935 91 07 80 
Horari d´atenció al públic: dilluns a divendres de 9 a 15h.


Oficines del Parc de l'Alba:
Consorci Urbanístic del Centre Direccional de Cerdanyola del Vallès

Edifici Eureka
Avinguda de Can Domènech (Campus de la UAB)
E-08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) - Barcelona

Segueix-nos a Twitter: @BSP_cat ,  en Linkedin i al canal YouTube.Com arribar

El Parc de l'Alba ja disposa d´un sistema de mobilitat, amb un accés directe des de l´autopista AP-7 / B-30 i C-58. Es troba a 25 minuts de l’aeroport internacional de Barcelona, a 25 minuts del port de Barcelona. 

 Línia d'autobus

 

Enllaça el Parc amb les estacions FGC Bellaterra i de Renfe Cerdanyola del Vallès Universitat. Molt més que un parcBusiness @ Biodiversity

El Parc de l'Alba dedica una particular atenció a la conservació de la natura i la restauració ecològica. El segell "Business @ Biodiversity" atribuït a finals del mes passat per la Comisió Europea es:
 

  • D'una banda, és un reconeixement a la pertinència de les actuacions realitzades pel Parc, des del primer moment fins ara, en millores de la biodiversitat.

  • D'altre banda, aquest reconeixement europeu ofereix al Parc la possibilitat de participar a nivell europeu en grups de treball on es poden compartir experiències i explicar les iniciatives dutes a terme al Parc.

  • Finalment, aquest segell conforta el Parc en el seu compromís amb la natura i amb el territori per crear llocs de feina i millorar la qualitat de vida de la seva gent.


     

​Més informació en reptes actualsSincrotró Alba

 Contribució cultural

En el marc de la seva aposta per millorar la qualitat de vida del seu entorn immediat, el Consorci ha destinat l’1% del pressupost dels projectes d’urbanització del Parc de l'Alba a enriquir i posar en valor el patrimoni cultural de Cerdanyola. 


Al juny de 2008, el Consorci va adquirir i cedir al museu d'Art Contemporani MAC dues obres d’artistes estretament vinculats a la ciutat: l’escultura Cap de Tití, filla de Togores, de Manolo Hugué, i la pintura Santiga, de Joan Vila-Puig, mitjançant una inversió conjunta de 20.000 euros.Museu Ca n'Oliver

El Parc de l'Alba va promoure l'obertura del museu del poblat ibèric de Ca n'Oliver destinat a l'estudi i divulgació de la civilització ibèrica.

El Consorci continua apostant per la cultura, en totes les obres d'urbanització s'han fet prospecció arqueològica, en col·laboració amb el Departament de Patrimoni Cultural de l'Ajuntament de Cerdanyola per recuperar les restes arqueològiques d'interès.

En 2015, a l'exposició "Abans de l'Alba" vam col·laborar amb l'edició del catàleg: 
Recerca i patrimoni a la Plana del Castell.


 Àmbit B-30 programa de televsió 15/10/2018

 Presència a Cerdanyola

Programa: Espai Terra del dia 28 d'abril de 2017 ens parla del parc que té un entorn de jardins adaptats a les empreses.
 Parc de l'Alba ofereix un espai estratègicament ubicat i comunicat per construir una residencia universitaria. 


El Parc de l'Alba i la seva àrea empresarial B·S·P va patrocinar per segon any consecutiu el Duatló de Cerdanyola